Mjuk chokladkola med apelsinsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 60 st): 1

Mörk choklad

100.0 

gram

Apelsin hel

1.0 

styck

Smörpapper

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mjuk chokladkola med apelsinsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 365

Kcal / portion: 3660

GBR (GI) / port: 66

Recept: 3660 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 18%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 1003 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 100.0 gram 15%

Apelsin hel 1.0 styck 2%

Smörpapper %

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
    Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock. Rör om då och då.

  2. Koktid 20-30 minuter beroende av hur bred kastrullen är (bred = kortare tid).
    Kolan är klar när temperaturen nått 124°C. Testa genom att göra s.k. kulprov.

  3. Riv skalet på apelsin och rör ner. Hacka chokladen och tillsätt. Ta av grytan från värmen. Chokladen får inte koka. Rör om tills chokladen smält helt.

  4. Klä en form (cirka 18x20 cm) med smörpapper. Häll smeten i formen. Låt smeten kallna. Skär i bitar cirka 1,5 x 4 cm. Förvaras kallt.

Kockens kommentar

Kulprov: Droppa lite av smeten i iskallt vatten. Kan man sen rulla smeten med fingertopparna till en seg halvhård kula, så är kokningen klar. Variera smaksättningen efter behag t.ex. med citronskal, eller vanilj.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem