Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 1561

GBR (GI) / port: 59
Recept: 6243 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 17%
Kolhydrater: 62%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper pannan/kastrullen.
- Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten cirka 1 minut eller tills skalet släpper. Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.
- Rigga upp en nötkvarn med en djup tallrik under och mal nötterna fint. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig.
- Dela upp degen i två delar. Dela den ena delen i ytterligare två delar och färga den ena med grön karamellfärg och den andra delen med rosa/röd karamellfärg.
- Forma marsipanen till figurer eller limpor. Pensla med smält choklad och dekorera med nötter eller strössel.
Kockens kommentar
Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i cirka 1 månad.