Julmarsipan
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Karamellfärg röd

 

 

Karamellfärg grön

 

 

Strössel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Julmarsipan

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 1561

GBR (GI) / port: 59

Recept: 6243 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 62%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 363 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Karamellfärg röd 0%

Karamellfärg grön 0%

Strössel 0%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Smält smör och vispa i mjöl och vatten. Värm blandningen på lägsta värme tills massan släpper pannan/kastrullen.

  2. Skålla söt- och bittermandlarna i kokande vatten cirka 1 minut eller tills skalet släpper. Häll dem i ett durkslag och snoppa av skalet. Lägg i en skål och låt de torka och bli kalla, annars blir marsipanen grov.

  3. Rigga upp en nötkvarn med en djup tallrik under och mal nötterna fint. Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en fast deg. Tillsätt lite extra florsocker om degen är för kladdig.

  4. Dela upp degen i två delar. Dela den ena delen i ytterligare två delar och färga den ena med grön karamellfärg och den andra delen med rosa/röd karamellfärg.

  5. Forma marsipanen till figurer eller limpor. Pensla med smält choklad och dekorera med nötter eller strössel.

Kockens kommentar

Marsipanen förvaras i förslutna burkar eller plastpåsar i kylskåp. Håller sig i kylskåp i cirka 1 månad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem