Jambon de Persil - skinka i sherrygelé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

5.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Sherry (torr)

5.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jambon de Persil - skinka i sherrygelé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 0

Recept: 797 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 290 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vatten 5.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 6%

Sherry (torr) 5.0 cl 7%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning

  1. Lägg gelatinblad cirka 5 minuter i lite kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Finhacka persilja.

  2. Värm vatten+fond+sherry fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatin­bladen smält helt och hållet.

  3. Blanda ner rikligt med hackad persilja.

  4. Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatinblandningen. Sätt i kylskåp (över natt), tills den är hård.

Kockens kommentar

Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på smörgåsbordet eller som smörgåspålägg.

PASSAR TILL

Kokt potatis

Pressad kokt potatis

Inlagd ättiksgurka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem