
Jambon de Persil - skinka i sherrygelé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 0
Recept: 797 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vatten 5.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 6%
Sherry (torr) 5.0 cl 7%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning
- Lägg gelatinblad cirka 5 minuter i lite kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Finhacka persilja.
- Värm vatten+fond+sherry fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatinbladen smält helt och hållet.
- Blanda ner rikligt med hackad persilja.
- Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatinblandningen. Sätt i kylskåp (över natt), tills den är hård.
Kockens kommentar
Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på smörgåsbordet eller som smörgåspålägg.