Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ättika 12%

1.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Vatten

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1211 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 11%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 201 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ättika 12% 1.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Låt kallna.

  2. Skär fisk i portionsbitar. Koka upp lite vatten i en låg panna. Salta så att det smakar som havsvatten. Lägg i fisken och dra från värmen. Låt stå i 4-5 minuter.

  3. Ta upp och låt svalna av. Lägg fisken i lagen och låt stå i minst en timme.

  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme.

  5. Löskoka ägg 6-7 minuter i vatten med rikligt med salt. då lossar skalen lättare. Spola kallt. Skala äggen. Dela i klyftor.

  6. Lägg tomater i en liten form. Sätt in i ugnen tills de blir lite brända. Tag ut och låt svalna.

  7. Skiva rädisor mycket tunt och lägg i vatten. Hacka dill. Blanda majonnäs, dill och krossad vitlök.

  8. Ta en fin liten tallrik. Lägg spenat i botten. Lägg över fisken och en klick majonnäs. Lägg på övriga ingredienser och avsluta med dillkvist.

Kockens kommentar

Detta är egentligen en resträtt. Har du fisk över så är det perfekt att lägga i den i en 123-lag. Tillsätt lite bitar av pepparrot så håller den länge i kylen så länge du inte sticker ner fingrarna i lagen.

Det här är en smårätt, minst fördubbla ingredienser för att laga som huvudrätt.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem