
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 218

GBR (GI) / port: 0
Recept: 872 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 20%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min )
- Skölj salladen och dela den på mitten. Skala och finhacka rödlöken.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i ett par minuter.
- Blanda matolja, senap, vinäger och vatten. Vispa tills blandningen blir krämig. Smaka av med salt och peppar.
- Strö löken över salladen. Häll på vinegretten.
Kockens kommentar
Spanska: cogollo(s) har flera betydelser, dels den inre delen av t.ex. sallad, dels bildligt "det finaste/bästa" av något. Det är vidare namn på en spansk ort, samt namn på en salladssort (hjärtbladssallad).