Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Så knapersteks svål >

 

 

Så ugnslagas steken >

 

 

Om näring fläsksvål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 447

Kcal / portion: 502

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4020 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 37%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 112 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så knapersteks svål > Äts ej

Så ugnslagas steken > Äts ej

Om näring fläsksvål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 4 tim )

Se film, klicka på "Scott Rea" under bilden.

  1. Kryddor: Riv citronskal, finhacka eller pressa vitlök och finhacka bladkryddor enligt receptet eller enligt egen smak.
  2. Kött: Köttet skall vara urbenat. Vanligtvis används rimmad fläsksida, men färsk går också bra. Snitta svålen lite här och där eller i rutmönster. Skär upp köttet mellan kött och fettkappa med svål. Skär inte ända ut, den blir lättare att rulla om bitarna hänger ihop.
  3. Värm upp ugnen till 230°C.
  4. Porchetta: Lägg ut biten i sin hela längd och krydda rikligt. Rulla ihop steken med början från köttänden. Bind ihop. Torka av ytan och salta väl.
  5. Ugn: Lägg steken på galler över ugnsplåt, eller i form på några lök- eller morotsskivor som distans för bättre runtomvärme. Häll vatten på plåten eller i formen, vilket ger knaprigare svål (läs mer > Så knapersteks svål). Fyll på när det ångat bort. Sätt in i ugn i 20-30 minuter. Sänk värmen till 175°C och låt stå i cirka 3,5 timmar. Kärntemperatur 75°C+.
  6. Låt vila 10-30 minuter innan steken skärs upp.

Kockens kommentar

Porchetta är maträtt av pancetta, det vill säga rimmad urbenad fläsksida med svål. Enligt originalet hel sida inklusive ryggpartiet, vilket är ett större köttstycke än den fläsksida som normalt säljs i svenska butiker. I detta recept används "svensk" urbenad och rakskuren sådan. I recept > Porchetta, grillad klassisk italiensk fläskstek av fläsksida, används hel stor fläsksida (se dito). I svenska porchettarecept används också benfri fläskkarré. 

Alternativ

Grillad porchetta, klassisk italiensk fläsksida

Knaperstekt fläsksida

Juleribbe

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem