Fläskbog med knaperstekt svål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas fläskbog >

 

 

Om näring fläsksvål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fläskbog med knaperstekt svål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1805 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 27%

Fett: 18%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 168 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas fläskbog > Äts ej

Om näring fläsksvål > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 8 tim )

Se film, klicka på "The Italian Scallion" under bilden.

  1. Köttet skall vara med fläsksvål.
  2. Sätt ugnen på 120-125°C.
  3. Ugn 1: Lägg köttet på ugnsgaller med plåt under. Sätt in i ugn i cirka 8 timmar till kärntemperatur 75°C
  4. Ugn 2: Höj ugnstemperaturen till 250-260°C. Vänta en kvart så att ugnen hinner bli riktigt het.
  5. Sätt in köttet i 10-20 minuter tills svålen blivit fint brun och knaprig.
  6. Ta ut och låt vila 10 minuter innan köttet skärs upp.

Kockens kommentar

Knaperstekt fläsksvål är härligt gott, men fett- och näringsrikt och svarar för 1/3-del av bogstekens energimängd tillagad.

Näring fläsksvål: Svål med fettkappa ingår inte i Livsmedelsverkets Databas och därmed inte heller i Dietkokbokens bas. Därför måste "svål" med fett läggas till för att få rätt portionsvikt och näringsvärden. Utan svål minskar fettmängden i bogsteken från 15% till 11% och energi­mängden per portion med cirka 200 Kcal. Läs mer > Om näring fläsksvål.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem