
Fläskbog med knaperstekt svål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 269

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1805 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 27%
Fett: 18%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas fläskbog > Äts ej
Om näring fläsksvål > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 8 tim )
Se film, klicka på "The Italian Scallion" under bilden.
- Köttet skall vara med fläsksvål.
- Sätt ugnen på 120-125°C.
- Ugn 1: Lägg köttet på ugnsgaller med plåt under. Sätt in i ugn i cirka 8 timmar till kärntemperatur 75°C
- Ugn 2: Höj ugnstemperaturen till 250-260°C. Vänta en kvart så att ugnen hinner bli riktigt het.
- Sätt in köttet i 10-20 minuter tills svålen blivit fint brun och knaprig.
- Ta ut och låt vila 10 minuter innan köttet skärs upp.
Kockens kommentar
Knaperstekt fläsksvål är härligt gott, men fett- och näringsrikt och svarar för 1/3-del av bogstekens energimängd tillagad.Näring fläsksvål: Svål med fettkappa ingår inte i Livsmedelsverkets Databas och därmed inte heller i Dietkokbokens bas. Därför måste "svål" med fett läggas till för att få rätt portionsvikt och näringsvärden. Utan svål minskar fettmängden i bogsteken från 15% till 11% och energimängden per portion med cirka 200 Kcal. Läs mer > Om näring fläsksvål.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv