
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 130°C.
- Se till att kotlettraden är helt putsad från fett, ben och hinnor. Klappa in med salt och peppar.
- Tillbehör: Skär zucchini, paprika, fänkål och aubergine i grova bitar. Halvera tomater. Lägg i en gryta tillsammans med tomatjuicen.
- Bryn kotlettraden i smör och olja. Lägg på ett galler. Stick in en termometer till mitten på köttet.
- Ugn: Sätt in grytan i ugnen. Sätt gallret med kotlettraden ovanför. Stek köttet 1,5-2 timmar till kärntemperatur 70°C.
- Låt köttet vila i några minuter. Koka upp grönsaksröran. Tillsätt eventuellt lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenat.
- Skär upp köttet. Servera med grönsakerna.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv