Kotlettrad med senap och äppelsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kotlettrad med senap och äppelsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 642

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3854 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 475 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 150oC.
  2. Bryn: Salta och peppra köttet. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet runt om till fin färg.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Smörj in köttet med honung. Skiva apelsin och lägg på köttet. Sätt i en stektermometer.
  4. Ugn: Sätt in köttet i ugnen. Steken är klar vid innertemperatur 72oC efter cirka 1 timme.
  5. Sås: Kärna ur och fintärna äpple. Blanda creme fraiche med äpple och senap. Salta och peppra.
  6. Skär ut steken från benraden. Serveras ljummen eller kall. Som kall är den lättare att skära tunt.

Kockens kommentar

Ett alternativ till julskinkan.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem