
Kotlettrad med senap och äppelsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 642

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3854 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 150oC.
- Bryn: Salta och peppra köttet. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet runt om till fin färg.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Smörj in köttet med honung. Skiva apelsin och lägg på köttet. Sätt i en stektermometer.
- Ugn: Sätt in köttet i ugnen. Steken är klar vid innertemperatur 72oC efter cirka 1 timme.
- Sås: Kärna ur och fintärna äpple. Blanda creme fraiche med äpple och senap. Salta och peppra.
- Skär ut steken från benraden. Serveras ljummen eller kall. Som kall är den lättare att skära tunt.
Kockens kommentar
Ett alternativ till julskinkan.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv