Marinerad flankstek med krispig sallad (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

 

Kockskolan:

 

Så lagas flankstek >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Marinerad flankstek med krispig sallad (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 154

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1230 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 63 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så lagas flankstek > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (20 min + 4 tim )

  1. Bäst, men inte nödvändigt, är att rumstemperera köttet innan tillagning, vilket tar 3-4 timmar.
  2. Putsa köttet rent från hinnor.
  3. Lägg sallad i iskallt vatten. Hyvla rädisor tunt och lägg i dem också.
  4. Sätt en stekpanna på spisen. Smält smör. Lägg ner köttet när smöret slutat låta. Stek cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  5. Tag upp och låt rinna av på papper. När köttet svalnat skärs det upp i tunna skivor tvärs över köttfibrerna. Lägg ut på assietter eller på ett fat.
  6. Mixa ihop citronskal, persilja, vitlök och olja med en stavmixer eller liknande. Pensla på köttet. Strö över lite flingsalt.
  7. Lägg salladen i ett durkslag. Försök slå bort så mycket vätska som möjligt (eller använd en salladsslunga). Häll några droppar olja över salladen. Krydda med flingsalt. Lägg på köttet.

Kockens kommentar

Lägger du sallad och örter i kallt vatten blir dom krispiga och fina.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem