Nordafrikansk lamm-tagine
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Taginegryta >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Nordafrikansk lamm-tagine

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 330 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Taginegryta > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Scan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skär kött i 4 cm stora kuber. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i smör i en gryta. Bryn köttet tillsammans med löken.
  3. Tillsätt kryddor, fond och vatten. Låt  småkoka under lock i cirka 50 minuter.
  4. Riv citronskal på rivjärn och pressa ur saften. Tillsätt aprikoser och citronen i grytan. Låt sjuda ytterligare 15 minuter.
  5. Red av med maizena till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous eller ris.

Kockens kommentar

I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.

Dryckestips: Isvatten med färsk mynta och citron eller ett fylligt rödvin är utsökt till lamm-tagine.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem