Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär kött i 4 cm stora kuber. Skala och hacka lök.
- Fräs löken i smör i en gryta. Bryn köttet tillsammans med löken.
- Tillsätt kryddor, fond och vatten. Låt småkoka under lock i cirka 50 minuter.
- Riv citronskal på rivjärn och pressa ur saften. Tillsätt aprikoser och citronen i grytan. Låt sjuda ytterligare 15 minuter.
- Red av med maizena till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous eller ris.
Kockens kommentar
I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.Dryckestips: Isvatten med färsk mynta och citron eller ett fylligt rödvin är utsökt till lamm-tagine.