
Saffransdoftande bröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1209

GBR (GI) / port: 69
Recept: 4835 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ägg till pensling 1.0 styck 1%
Sötmandel hackad 2.0 dl 13%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Värm mjölk fingervarmt, 37ºC. Riv gult citronskal. Kärna ur och riv äpple.
- Smula jäst i en stor bunke. Tillsätt mjölk och rör ut jästen.
- Tillsätt citronskal, äpple saffran, socker och salt. Blanda med mjölet. Arbeta degen smidig.Låt jäsa under duk i 40 minuter.
- Häll mjöl på bakbord och bearbeta degen en kort stund. Fördela degen i formar. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 175ºC. Grovhacka mandel.
- Vispa upp ägg i en kopp med gaffel. Pensla bröden med äggvisp. Strö över mandel. Grädda i ugn i cirka 30 minuter.
Kockens kommentar
Det finns vackra engångsformar av tunnt trä som kan sättas in i ugnen. De kan vara svåra att få tag på. Fråga på bagerier om de har sådana. Halvstora metallformar är lättare att få tag på. Eller så lagar man två stora bröd som vanligt.