Pepparbollar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser (ā 30st): 1

Kanel mald

1.0 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Bikarbonat, natron

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparbollar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 442

Kcal / portion: 2000

GBR (GI) / port: 77

Recept: 2000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 20%

Kolhydrater: 59%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 452 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Kanel mald 1.0 tsk 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 1%

Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min )

  1. Rör ihop (rumsvarmt) smör, socker och sirap. Tillsätt äggula under omrörning. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Blanda huvuddelen av mjölet med kryddor och bikarbonat. Blanda samman med smörsockret till en smidig deg. Knåda degen på mjölat bakbord.

  3. Smöra en ugnsplåt, el. lägg på bakpapper. Rulla valnötsstora bollar. Lägg dem på plåt. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter, tills torra och gyllenbruna. Låt kallna på plåten.

Kockens kommentar

Som tillval kan man stoppa in en mandel i varje boll före gräddningen.

Ett enkelt alternativ är att göra bollarna av färdig pepparkaksdeg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem