Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 442

Kcal / portion: 2000

GBR (GI) / port: 77
Recept: 2000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 59%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 1.0 tsk 1%
Bikarbonat, natron 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min )
- Rör ihop (rumsvarmt) smör, socker och sirap. Tillsätt äggula under omrörning. Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda huvuddelen av mjölet med kryddor och bikarbonat. Blanda samman med smörsockret till en smidig deg. Knåda degen på mjölat bakbord.
- Smöra en ugnsplåt, el. lägg på bakpapper. Rulla valnötsstora bollar. Lägg dem på plåt. Sätt in i ugnen i 15-20 minuter, tills torra och gyllenbruna. Låt kallna på plåten.
Kockens kommentar
Som tillval kan man stoppa in en mandel i varje boll före gräddningen.
Ett enkelt alternativ är att göra bollarna av färdig pepparkaksdeg.