
Polentapanerad tofu med rödbetstzatziki och sötpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 3396

GBR (GI) / port: 229
Recept: 13583 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej
Så panerar man > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Nina Ekelöf
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skölj spenat och låt rinna av.
- Tillbehör: Skala och klyfta sötpotatis, aubergine och rödlök. Lägg på ugnsplåt. Vänd runt med havssalt och olivolja. Stek i ugn 20-25 minuter.
- Skala och riv rödbeta och blanda med kesella. Smaka av med vitlök och havssalt.
- Stek: Häll ut polenta på en tallrik. Skiva tofu. Vänd skivorna i polenta. Värm en stekpanna till medelvärme. Stek skivorna runt om i olivolja till fin färg.
- Servera stekt tofu med alla tillbehör. Garnera med pumpakärnor.