Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 113

GBR (GI) / port: 3
Recept: 677 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala kålrot och morötter. Skär i små bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
- Häll av vattnet och mosa allt med stöt eller i matberedare.
- Vispa upp äggen med svartpeppar och blanda sedan ner det i moset.
- Bred ut i en smörad form och strö över ströbrödet. Gör ett mönster med hjälp av kniv el. dylikt och strö över ströbrödet.
- Ugn: 200 grader, ca 30 - 35 minuter
Kockens kommentar
Gott och smalt tillbehör till mycket,t.ex. skinka, korv av de flesta sorter, köttbullar. Blanda gärna i 1 - 2 msk sirap i smeten. (2 msk Sirap ger 23 Kcal extra/portion)Utan sirap:119 Kcal/portion.
Med sirap: 142 Kcal/portion.
Svartpeppar kan bytas mot vitpeppar.
(Annas mat och DN "Anna-Lisas Kålrotslåda")