Fylld aubergine (GI-recept)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fylld aubergine (GI-recept)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1

Recept: 863 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 367 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Förväll aubergine i kokande saltat vatten 5 minuter. Dela på längden. Ta ur och hacka innanmätet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Stek i lite smör. Tillsätt innanmätet från auberginerna och färs. Fräs till det fått gyllenbrun färg. Tillsätt passerade tomater, persilja och spiskummin. Låt sjuda tills vätskan kokat bort.
  3. Lägg färsen i auberginerna. Vispa ihop ägg, vatten och citronjuice. Häll över de fyllda auberginerna. Strö över ost. Grädda i ugnen i 20 minuter.

Kockens kommentar

GBR 1 = mycket lågt. Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem