Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1
Recept: 863 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Lauritzson, GI i praktiken
Tillagning
- Sätt ugnen på 175ºC. Förväll aubergine i kokande saltat vatten 5 minuter. Dela på längden. Ta ur och hacka innanmätet.
- Skala och hacka lök och vitlök. Stek i lite smör. Tillsätt innanmätet från auberginerna och färs. Fräs till det fått gyllenbrun färg. Tillsätt passerade tomater, persilja och spiskummin. Låt sjuda tills vätskan kokat bort.
- Lägg färsen i auberginerna. Vispa ihop ägg, vatten och citronjuice. Häll över de fyllda auberginerna. Strö över ost. Grädda i ugnen i 20 minuter.