Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 251

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1002 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Skala potatis, morot och lök. Skär dem i bitar. Ansa och grovskiva purjolök. Lägg alla soppingredienser utom purjolöken i en gryta.
- Låt koka upp och koka sedan rotfrukterna i 10 minuter och lägg i purjolöken. Fortsätt kokningen i ytterligare cirka 10 minuter tills rotfrukterna mjukat.
- Servera i djupa tallrikar och dekorera med en kvist färsk timjan. Grovt bröd eller knäckebröd fungerar bra som tillbehör.