Rotfruktsgryta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rotfruktsgryta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 251

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 451 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skala potatis, morot och lök. Skär dem i bitar. Ansa och grovskiva purjolök. Lägg alla soppingredienser utom purjolöken i en gryta.
  2. Låt koka upp och koka sedan rotfrukterna i 10 minuter och lägg i purjolöken. Fortsätt kokningen i ytterligare cirka 10 minuter tills rotfrukterna mjukat.
  3. Servera i djupa tallrikar och dekorera med en kvist färsk timjan. Grovt bröd eller knäckebröd fungerar bra som tillbehör.

Kockens kommentar

Att man får bättre mörkerseende av att äta mycket morötter är en militär skröna och inte sant. Engelsmännen i Andra Världskriget blev plötsligt mycket framgångrika i nedskjutandet av tyska flygplan, vilket man förklarade med att luftvärns­soldaterna fick morötter vilket förbättrade deras syn. Sanningen var i stället att man skapat radarn, vilket man ville dölja.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem