Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 762

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2285 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 8%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Tärna alla grönsaker och korv. Fräs i en ugnsfast gryta med olivolja. Låt det puttra på låg värme tills grönsakerna är mjuka. Krydda med salt och peppar.
- Knäck ägg över grönsakerna. Fördela över ost. Ställ in grytan i ugnen minst 10 minuter. Vitan ska ha stelnat men gulan är fortfarande rinnig.
- Ta ut ur ugnen. Skär hål på gulorna så att den rinner ut över grönsaker och korv.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv