Bräckt falukorv med bönor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

Om bräcka, såtering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Bräckt falukorv med bönor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 461 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

Om bräcka, såtering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Ta bort skinnet på falukorven och skär i cm-tjocka skivor. Häll bort en del av bönspadet om tjockare bönchili önskas (den blir annars soppliknande).
  2. Skala och finhacka lök. Fräs lök och vitlök mjuk i cirka 3 minuter i panna med smör på medelvärme.
  3. Häll lök, bönor, krossade tomater och ketchup i en kastrull. Låt småputtra i 10 minuter. Salta och peppra.
  4. Bräck (lättstek) falukorven på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfetts­varianter. Bränn inte korven.

Kockens kommentar

Man kan komlettera med kokt potatis. Minska i så fall mängden bönor med hälften. Majskorn går också bra. Enklaste varianten är att endast bräcka falukorven och servera uppvärmda bönor till. Komplettera i så fall gärna med ett stekt ägg.

Alternativ

Bräckt falukorvsmacka

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem