Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 12
Recept: 922 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 30 min )
- Skölj och blötlägg eventuellt riset i kallt vatten, enligt anvisning på förpackning.
- Koka upp vatten med fond och kryddor. Tillsätt riset och koka under lock på svag värme, tills all buljong har kokat in och riset är klart. Tillse att riset inte bränns vid.
- Koktid varierande 10-45 minuter Se förpackning.
Kockens kommentar
Gurkmeja och saffran gör riset gult och ger extra smak.