Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1541 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (55 min )
- Skala och grovhacka lök, finhacka vitlök. Dela pumpan i skarvarna och skär bort skal, trådar och kärnor. Skär i små bitar.
- Fräs löken i en stor kastrull på medellåg värme tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt vitlök, timjan och pumpa. Fräs ytterligare ett par minuter. Rör om.
- Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda på låg värme under lock i cirka 35 minuter.
- Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt grädde och tomatpuré. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt. Låt koka upp.
- Garnera med örtkrydda och svartpeppar.
Kockens kommentar
Soppan är vackert gulorange och mild i smaken. Kan ätas kall, men bör då vara tunnare och gärna kryddstarkare. Pumpa innehåller mycket vatten. Därför bör man begränsa vattenmängden vid tillagning och först senare späda till önskad konsistens.