Pumpasoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pumpasoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1541 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 551 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om pumpor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (55 min )

  1. Skala och grovhacka lök, finhacka vitlök. Dela pumpan i skarvarna och skär bort skal, trådar och kärnor. Skär i små bitar.
  2. Fräs löken i en stor kastrull på medellåg värme tills den blir mjuk och glansig. Tillsätt vitlök, timjan och pumpa. Fräs ytterligare ett par minuter. Rör om.
  3. Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda på låg värme under lock i cirka 35 minuter.
  4. Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt grädde och tomatpuré. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt. Låt koka upp.
  5. Garnera med örtkrydda och svartpeppar.

Kockens kommentar

Soppan är vackert gulorange och mild i smaken. Kan ätas kall, men bör då vara tunnare och gärna kryddstarkare. Pumpa innehåller mycket vatten. Därför bör man begränsa vattenmängden vid tillagning och först senare späda till önskad konsistens.

Passar till

Grissini - italienska pinnar

Rågsiktsbröd

Alternativ pumpasoppa

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem