Grissini - klassiska italienska pinnar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal pinnar: 36

 

Kockskolan:

 

Om brödstickor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grissini - klassiska italienska pinnar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 43

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 17 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om brödstickor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (2 tim )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°C (fingervarmt). Tillsätt olja, salt, strösocker, äggvita och eventuell örtkrydda. Häll spadet i bunken, rör om tills jästen smält.
  2. Tillsätt merparten av mjölet. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen är fast och lätt att handskas med. Strö över mjöl, låt jäsa under duk 45 minuter.
  3. Forma: Ta ut degen på mjölat bord och knåda ihop. Forma längder, dela i portionsbitar. Rulla ut varje bit till en lång stång. Lägg på bakplåts­papper på en plåt. Låt jäsa under duk 20 min. 
  4. Förvärm ugnen på 200°C.
  5. Pensla pinnarna med mjölk. Strö över örtsalt, sesam- vallmofrö eller parmesan enligt eget önskemål
  6. Grädda cirka 30 minuter, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Kockens kommentar

Grissini är utmärkt bröd till soppa eller passar bra som drinktilltugg och kan kryddas på allehanda sätt. Socker kan uteslutas och torkade örtkryddor t.ex. rosmarin kan blandas i degen. Eller strö krydda, smakfröer, smulad ost e.d. utanpå degen före gräddning. Läs mer > Om brödstickor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem