
Chokladnougat med mandelströssel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 572

Kcal / portion: 4288

GBR (GI) / port: 39
Recept: 4288 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 40%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om nougat > 250.0 gram 32%
Mörk choklad 250.0 gram 31%
Småbrödsformar 25.0 styck %
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (35 min )
- Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
- Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
- Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över. Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.
- Ös upp i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan kallt.
Kockens kommentar
Skålla mandel: Koka oskalade mandlar någon minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Tryck ut kärnorna ur skalet med fingrarna.
Förvaras i burk, bäst med smörgåspapper mellan lagren.