
Råbiff med forellrom (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 317

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1266 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skrapa fint oxköttet tvärs över fibrerna med en vass kniv, eller mal innanlår fint.
- Hacka kapris och ansjovis fint.
- Blanda kött, kapris, ansjovis och senap. Krydda med salt och peppar. Forma små biffar.
- Stek lantbröd i smör under press. Låt rinna av på hushållspapper.
- Skiva rödlök i ringar.
- Lägg biffköttet på en tallrik. Klipp över generöst med krasse. Dra ett varv med svartpepparkvarn. Lägg på lantbrödet, sedan en matsked forellrom och sist rödlöksringar.
- Droppa lite kallpressad rapsolja över. Servera.
Kockens kommentar
Det går bra att använda lövbiff som mals eller skrapas.
Alternativ
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)