Panerade stekta grisfötter
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Rödbetor inlagda

4.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Panerade stekta grisfötter

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2683 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 12%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 333 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Rödbetor inlagda 4.0 dl 4%

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Häll vetemjöl med lite salt på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.

  2. Vänd grisfötterna först i vetemjöl, doppa dem sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka en stund.

  3. Värm grönkål och smaksätt med lite ättika, salt och socker.

  4. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme tills smöret börjar fräsa. Stek grisfötterna runt om, tills paneringen fått en fin gyllenbrun färg. Passa så att inte värmen är för hög, för att inte hårdbränna paneringen. 

Kockens kommentar

Grisfötter aladåb (i gelé) är klassisk mat bl.a. på julbordet. Överblivna grisfötter paneras och steks med fördel någon av mellandagarna.

PASSAR TILL

Grönkål

Stekt potatis

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem