
Panerade stekta grisfötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 201

Kcal / portion: 671

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2683 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 12%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Häll vetemjöl med lite salt på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
- Vänd grisfötterna först i vetemjöl, doppa dem sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka en stund.
- Värm grönkål och smaksätt med lite ättika, salt och socker.
- Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme tills smöret börjar fräsa. Stek grisfötterna runt om, tills paneringen fått en fin gyllenbrun färg. Passa så att inte värmen är för hög, för att inte hårdbränna paneringen.
Kockens kommentar
Grisfötter aladåb (i gelé) är klassisk mat bl.a. på julbordet. Överblivna grisfötter paneras och steks med fördel någon av mellandagarna.