Ugnslagad duva med chianti bruschetta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Kockskolan:

 

Så ansas fågel >

 

 

Så tillagas skogsfågel >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ugnslagad duva med chianti bruschetta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 0

Recept: 663 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 28%

Fett: 36%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 155 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så ansas fågel > Äts ej

Så tillagas skogsfågel > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "River Café" under bilden.

  1. Fågeln skall vara flådd och urtagen (läs mer > Så ansas fågel). Skär bort vingspetsar och huvud.
  2. Förvärm ugnen på 200°C.
  3. Tillbehör: Förbered tillbehör enligt eget önskemål. I filmen en bruschetta (vitlöksbröd) som steks i pannan mot slutet.
  4. Krydda gärna insidan av fågel med salt och annat. I filmen med timjan- och salviakvistar.
  5. Bryn fågeln på var sida nån minut eller två i lite smör och matolja på hög värme utan att svartbränna. Salta lätt.
  6. Ugnslaga: Ställ in kastrullen utan lock i ugnen i 4-5 minuter. Köttet skall vara genomstekt, men inte mer. Lägre stektid ger torrt kött. 

Kockens kommentar

Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.

Alternativ

Bräserad duva eller ripa

Pannstekt duvbröst på salladsbädd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem