
Ugnslagad duva med chianti bruschetta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 0
Recept: 663 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 28%
Fett: 36%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så ansas fågel > Äts ej
Så tillagas skogsfågel > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "River Café" under bilden.- Fågeln skall vara flådd och urtagen (läs mer > Så ansas fågel). Skär bort vingspetsar och huvud.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Tillbehör: Förbered tillbehör enligt eget önskemål. I filmen en bruschetta (vitlöksbröd) som steks i pannan mot slutet.
- Krydda gärna insidan av fågel med salt och annat. I filmen med timjan- och salviakvistar.
- Bryn fågeln på var sida nån minut eller två i lite smör och matolja på hög värme utan att svartbränna. Salta lätt.
- Ugnslaga: Ställ in kastrullen utan lock i ugnen i 4-5 minuter. Köttet skall vara genomstekt, men inte mer. Lägre stektid ger torrt kött.
Kockens kommentar
Det finns runt 300 olika duvor i världen. De som föds upp och säljs i butik är vanligtvis ringduvor. Fågel bör vara ungdjur, högst ett år gammal. Äldre fågel är ofta lite magrare och köttet segare. Läs mer, klicka på ingrediens duva.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel