
Wienerkammar (kammar)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5579 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 26%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smördegar > Äts ej
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om laminerade degar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min + 3 tim )
- Deg: Tillred "svensk" wienerbrödsdeg enligt recept Svenska wienerbröd. Grundreceptet och ingredienslistan räcker till 32 kammar.
Tillred inte en mindre deg om färre bröd önskas. Baka hel sats och dela utkavlad deg (ej vikt deg) i två delar (ā 16 bröd) eller fyra delar (ā 8 bröd) . Den del som inte används kan sparas inplastad i kylskåp i 1-2 dagar eller frysas i 2-3 månader. Läs mer > Om smördegar.
Tillredning halv sats, 2 plåtar = 16 kammar:
- Fyllning: Riv eller finfördela mandelmassa i små bitar. Rör samman med lite vatten till en smidig och bredbar smet.
- Kavla ut degen till en platta 30x32 cm. Bred ut fyllning på mittersta tredjedelen. Vik sidorna över fyllningen så att de bildar 3 lager (3-slag). Skär längden i 8 bitar ā 4 cm. Skär 4 jack (= "fingrar"), 2 cm långa i ena långsidan på varje bit.
- Lägg bröden på ugnsplåt med bakplåtspapper. Böj kammar lite så att jacken öppnar sig. Låt jäsa i 1-1Ŋ timme utan att täcka över.
- Förvärm ugnen till 250°C
- Garnering: Pensla bröden med uppvispad ägg. Strö över pärlsocker och hackad mandel.
- Grädda mitt i ugn i cirka 7 minuter.
- Låt svalna på galler. Bör ätas nygräddade.
Kockens kommentar
Kammarna kan bakas utan fyllning. En alternativ fyllning är hackade nötter blandat med smör och socker.