Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 574

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2295 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
- Skala och skär alla rotfrukter i bitar. Skala och hacka lök. Lägg allt i en gryta.
- Tillsätt vitpepparkorn, timjan, lagerblad och buljongtärning. Häll i vatten och rapsolja. Koka med lock 30-40 minuter eller tills rotfrukterna är klara.
- Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
- Skär falukorv i bitar. Lägg i grytan. Koka ytterligare några minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt salt.
- Servera grytan med mathavre och senap.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv