Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 423

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3414 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 78%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut pepparkaksfigurer.
- Lägg pepparkakorna på smord plåt (alt. använd bakplåtspapper). Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på plåten.
- Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.
Kockens kommentar
Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i cirka 2 månader.