Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1638

GBR (GI) / port: 122
Recept: 6554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ingefära 2.0 tsk 0%
Anis, fänkål eller kummin 2.0 tsk 0%
Rågsikt 2.7 liter 79%
...
![]()
Skapat av
Sofia
Tillagning (2 tim )
- Smält matfettet och tillsätt porteröl och julmust. Värm spadet till fingervarmt
37°C. - Smula jästen i en degbunke och tillsätt lite av spadet och rör om tills jästen har löst sig. Häll i resten av spadet, salt, sirap, soja, kryddor och nästan allt mjöl.
- Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i cirka 1 timme.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda i resten av mjölet. Forma till 4 släta limpor och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Nagga limporna med en gaffel och låt dem jäsa övertäckta i cirka 30 minuter.
- Grädda limporna i nedre delen av ugnen på 200°C i cirka 40 minuter. Låt dem kallna under bakduk.
Kockens kommentar
Porter och julmust kan bytas ut mot färdig vörtblandning och vatten. Se förpackningens anvisningar. Vörtblandning består av torrvört, maltmjöl, salt och kryddor.