Vörtbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 4

Ingefära

2.0 

tsk

Anis, fänkål eller kummin

2.0 

tsk

Rågsikt

2.7 

liter

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Vörtbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1638

GBR (GI) / port: 122

Recept: 6554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 663 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Ingefära 2.0 tsk 0%

Anis, fänkål eller kummin 2.0 tsk 0%

Rågsikt 2.7 liter 79%

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (2 tim )

  1. Smält matfettet och tillsätt porteröl och julmust. Värm spadet till fingervarmt
    37°C.

  2. Smula jästen i en degbunke och tillsätt lite av spadet och rör om tills jästen har löst sig. Häll i resten av spadet, salt, sirap, soja, kryddor och nästan allt mjöl.

  3. Arbeta degen smidig tills den släpper degbunkens kanter. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa under bakduk i cirka 1 timme.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda i resten av mjölet. Forma till 4 släta limpor och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Nagga limporna med en gaffel och låt dem jäsa övertäckta i cirka 30 minuter.

  5. Grädda limporna i nedre delen av ugnen på 200°C i cirka 40 minuter. Låt dem kallna under bakduk.

Kockens kommentar

Porter och julmust kan bytas ut mot färdig vörtblandning och vatten. Se förpackningens anvisningar. Vörtblandning består av torrvört, maltmjöl, salt och kryddor. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem