
Räkquinoa med limeyoghurtcrème
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 638

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2554 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Limeyoghurtcrème
Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Norsk Fisk
Tillagning
- Tina räkor om de är frysta. Rör ihop yoghurt med rivet skal och juice från lime. Smaka av och ställ kallt.
- Rosta mandel i en torr het panna. Halvera granatäpple. Pilla ut de små röda kärnorna. Ställ åt sidan så länge.
- Lägg quinoagryn i en finmaskig sil. Skölj dem länge i riktigt varmt vatten (för att få bort alla bitterämnen).
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka under lock i 15-20 minuter.
- Lägg i broccoli, minimajs och ärter när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Lägg på locket.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över räkor, mandel och granatäpple. Servera med limeyoghurtcrème.