Räkquinoa med limeyoghurtcrème
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Limeyoghurtcrème

 

 

 

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Lime färskpressad

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Räkquinoa med limeyoghurtcrème

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 638

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2554 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 570 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Limeyoghurtcrème 

Matlagningsyoghurt 2.0 dl 9%

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning

  1. Tina räkor om de är frysta. Rör ihop yoghurt med rivet skal och juice från lime. Smaka av och ställ kallt.
  2. Rosta mandel i en torr het panna. Halvera granatäpple. Pilla ut de små röda kärnorna. Ställ åt sidan så länge.
  3. Lägg quinoagryn i en finmaskig sil. Skölj dem länge i riktigt varmt vatten (för att få bort alla bitterämnen).
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull utan att de får färg. Tillsätt quinoa, vatten och buljongtärning. Koka under lock i 15-20 minuter.
  5. Lägg i broccoli, minimajs och ärter när cirka 5 minuter av koktiden återstår. Lägg på locket.
  6. Smaka av med salt och peppar. Strö över räkor, mandel och granatäpple. Servera med limeyoghurtcrème.

Kockens kommentar

Quinoa började odlas av Inkaindianerna i Sydamerika och har högt näringsinnehåll. Räkor, rostade mandlar och granatäpplen ger en spännande smakupplevelse.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem