Sill- och färskpotatissallad till buffé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Kockskolan:

 

Om potatis >

 

 

Så kokas potatis >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sill- och färskpotatissallad till buffé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 290

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2904 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 276 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om potatis > Äts ej

Så kokas potatis > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Borsta potatisen ren och koka. Låt svalna.
  2. Skär sockeräter i tunna stavar. Skala, halvera och skiva löken.
  3. Blanda potatis, sill, sockerärter, rödlök och rucola i en stor bunke.
  4. Häll på olivoljan och pressa över citronjuice. Salta och peppra.
  5. Finhacka dill och strö över. Ställ svalt innan servering.

Kockens kommentar

En normal portion potatis som tillbehör till mat är cirka 200 gram (okokt). På en buffé bör man räkna med mera (400 gram). Totalt upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över. Rekommendation: Spara önskade bufférätter i "Mitt kök" och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem