
Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 19
Recept: 1702 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Salladskapris 10.0 styck 1%
Ärtskott 40.0 gram 1%
...
![]()
Skapat av
Skåvsjöholm
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök och paprikapulver med smör i en kastrull på medelvärme några minuter.
- Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning. Koka den "al dente" (lätt tuggmotstånd) i cirka 10 minuter. Se förpackning.
- Ansa och strimla paprika. Halvera tomaterna. Finhacka persilja.
- Blanda bulgur med paprika, tomater, persilja och kräftstjärtar.
- Pressa över lime. Garnera med kapris och ärtskott.