
Quinoa med halloumi och pepparrotskräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 746

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2984 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 15%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Koka quinoa enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finriv pepparrot. Blanda pepparrot med crème fraiche.
- Häll quinoan i en bunke. Finhacka koriander, blanda med quinoan. Pressa över citronjuice.
- Dela fänkål på längden. Skär bort rotstock och finstrimla. Grovhacka valnötter. Skär halloumi i stavar.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i fänkål, valnötter och halloumi. Fräs detta en kort stund. Blanda med quinoa. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp på fat. Lägg på crème fraiche.
Kockens kommentar
Koriander ger rätten asiatisk karaktär, men kryddan är speciell och alla gillar inte smaken. Använd därför mängd koriander enligt egen smak.