
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 432

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Honung flytande 0.5 msk 2%
Sambal oelekpasta } 0.5 msk 0%
Sesamolja 0.5 dl 22%
...
![]()
Skapat av
Lauritzon
Tillagning (45 min )
- Koka quinoa i dubbla mängden lättsaltat vatten i cirka 15 minuter, tills vattet kokat bort.
- Hetta upp matfett på medelvärme och stek quornbitarna i cirka 6 minuter. Salta, peppra. Låt svalna något.
- Ansa paprika, purjolök och sockerärter och skär dem i långa strimlor. Riv ingefära.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen.
- Blanda quorn med quinoa, grönsaker, ingefära och dressing i en skål.
- Lägg upp spenat på tallrikar. Lägg på quornmixen. Toppa med cashewnötter.