Västerbottenpaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Bitar (20/paj): 20

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

Landskapsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Västerbottenpaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3019 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 29%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 42 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas matpajer > %

Landskapsrätter > %

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Pajdeg: Lägg i en matmixer smör, mjöl, vatten och salt. Mixa till slät deg. Låt degen stå i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175ºC.
  3. Lägg bakplåtspapper i en pajform. Tryck ut degen i formen. Picka en mängd små hål med en gaffel.
  4. Förgrädda: Sätt in pajskalet i ugnen i 7 minuter. Låt svalna.
  5. Fyllning: Grovriv västerbottenost. Blanda i en bunke ägg, grädde, ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
  6. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter tills fyllningen är fast och torr.

Kockens kommentar

Västerbottenpaj passar perfekt som buffémat, tex till påsk, midsommar eller studentbuffén. Rätten har av ICA Buffé utsetts till Västerbottens landskapsrätt (läs mer > Landskapsrätter).

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Pâte brisée, fransk pajdeg

Snabb pajdeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem