Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Mörkt bröd

12.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saure Zipfel, Nürnberger i ättiksbuljong

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2233 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 671 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Mörkt bröd 12.0 skivor 54%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Häll vatten och ättika i en kastrull. Lagen skall vara tillräcklig för att täcka korvarna när de sjudes. Tillsätt kryddor. Koka upp.
  2. Skala, halvera lök och skiva tunt. Lägg i buljongen och låt koka i 10 minuter.
  3. Sätt värmen på låg temperatur, eller stäng av plattan. Lägg i korven och låt stå i 10 minuter.
  4. Servera korven med lite lökbuljong och ett gott rustikt bröd till. Garnera gärna med hackad persilja.

Kockens kommentar

Detta är en lätt måltid. Av portionsvikten utgör korv 140 gram. Serveras man Nürnberger i Nürnberg får man in 10 stycken per portion och mer om man så önskar. I vissa recept väljer man att först fräsa löken i lite matolja. Ibland ingår vitlök, vitt vin och lite socker i buljongen. Vattenreduktion i ingredienslistan har införts för att endast cirka hälften av buljongen äts upp.

Saure Zipfel ("sura snibbar"): Tysken gillar syrlig eller syrad mat till exempel surkål. En annan variant är Saure Zipfel vilket är en syrlig buljong som gärna används till bratvurst. Särskilt populärt i sydtyska Franken och Pfalz. Förekommer också som lag i konserverad bratwurst. Lagen även kallad Blaue Zipfel ("blå snibbar"), för att "blau" förr i tiden betydde att något kokats sötsurt.

Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitets­bestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem