
Het linsgryta med chorizo och blomkål
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tomater 3.0 styck 3%
Chorizokorv svensk 3.0 styck 74%
Olivolja 2.0 msk 12%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i linserna och koka enligt förpackning (cirka 10 minuter). Häll bort vattnet.
- Skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar. Dela blomkålen i små buketter.
- Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg ner röd- och vitlök. Fräs någon minut. Tillsätt blomkål och tomathacket. Slå på vatten så att det täcker. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
- Skär korven i skivor och lägg ner i grytan. Tillsätt linserna. Salta. Låt småkoka i 5 minuter till.
Kockens kommentar
Läs mer om chorizo, klicka på ingrediensen.Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv