Het linsgryta med chorizo och blomkål
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tomater

3.0 

styck

Chorizokorv svensk

3.0 

styck

Olivolja

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Het linsgryta med chorizo och blomkål

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1851 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 486 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Tomater 3.0 styck 3%

Chorizokorv svensk 3.0 styck 74%

Olivolja 2.0 msk 12%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Koka upp vatten med grönsaksfond. Lägg i linserna och koka enligt förpackning (cirka 10 minuter). Häll bort vattnet.
  2. Skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar. Dela blomkålen i små buketter.
  3. Hetta upp olja i en stor stekkastrull. Lägg ner röd- och vitlök. Fräs någon minut. Tillsätt blomkål och tomathacket. Slå på vatten så att det täcker. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
  4. Skär korven i skivor och lägg ner i grytan. Tillsätt linserna. Salta. Låt småkoka i 5 minuter till.

Kockens kommentar

Läs mer om chorizo, klicka på ingrediensen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem