
Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 13
Recept: 2859 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (25 min )
- Skala, koka och mosa potatisen med mixer eller med potatisstöt.
- Blanda moset med salt, peppar och mjöl.
Knåda tills det blir en fast deg. Använd så lite mjöl som möjligt. Smular degen sig för mycket kan lite vatten tillsättas för att göra den smidig. - Dela degen i bitar och kavla ut till tunna plättar, cirka 20 centimeter i diameter.
- Stek plättarna i omgångar i torr panna på medelhög värme ett par minuter på var sida, tills de fått fin färg.
- Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korven och tag av från plattan. Låt korven ligga i vattnet några minuter så att den blir genomvarm.
- Rulla in en korv i varje potatisplätt. Servera senap och ketchup till.
Kockens kommentar
Lompe är klassiska norska potatisplättar. Rätten väcker positiva barndomsminnen hos Kockskolans norske kock Petter.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv