Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Senap svensk

 

 

Ketchup

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lompe, norska potatistunnbröd med wienerkorv

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 715

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2859 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 22%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 336 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Senap svensk 0%

Ketchup 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (25 min )

  1. Skala, koka och mosa potatisen med mixer eller med potatisstöt.
  2. Blanda moset med salt, peppar och mjöl.
    Knåda tills det blir en fast deg. Använd så lite mjöl som möjligt. Smular degen sig för mycket kan lite vatten tillsättas för att göra den smidig.
  3. Dela degen i bitar och kavla ut till tunna plättar, cirka 20 centimeter i diameter.
  4. Stek plättarna i omgångar i torr panna på medelhög värme ett par minuter på var sida, tills de fått fin färg.
  5. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i korven och tag av från plattan. Låt korven ligga i vattnet några minuter så att den blir genomvarm.
  6. Rulla in en korv i varje potatisplätt. Servera senap och ketchup till.

Kockens kommentar

Lompe är klassiska norska potatisplättar. Rätten väcker positiva barndomsminnen hos Kockskolans norske kock Petter.

 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem