
Chokladmousse med glöggkokt plommon
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 312

Kcal / portion: 520

GBR (GI) / port: 3
Recept: 4160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 23%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Bryt sönder choklad. Smält i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
- Vispa grädde lätt. Rör ner äggulor ett och ett i chokladsmeten. Vänd ner grädden i omgångar. Fyll i glas. Ställ kallt.
- Skär plommon i bitar. Lägg plommon, glögg, kryddor och socker i en kastrull. Koka upp och dra från värmen. Låt svalna. Upprepa 2 gånger till.
- Servera med ett plommon i varje glas.
Kockens kommentar
Mousse är en luftig kräm som är mer eller mindre stabil i rumsvärme. För att göra den stabil används ibland gelatin i smeten. Läs mer > Om mousse.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)