
Chokladig cheesecakemousse
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 772

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 34%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (15 min + 30 min )
- Vispa grädden till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Ställ in i kylskåpet.
- Smält chokladen i vattenbad: Lägg en tallrik ovanpå en kastrull och låt vattnet i kastrullen koka upp. Lägg chokladen att smälta i tallriken.
- Blanda försiktigt grädde med mascarpone och rör långsamt ner smält choklad.
- Häll upp moussen i vackra glas och dekorera med några goda chokladkex. Ställ in i kylskåp ca en halvtimme innan servering.
Kockens kommentar
Mousse (fr. = mossa, i matsammanhang = skum, mousser = skummande, mousseline = mousseliknande). Alltså något som är luftigt, skumliknande och kan avse såväl dryck, maträtt som dessert. Läs mer > Om mousse.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)