
Chokladmousse, mokkamousse med crčme Chantilly
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 404

Kcal / portion: 438

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1754 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 34%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mousse > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
ā la Chantilly > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Calle
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Hetta upp vatten och häll i snabbkaffe. Låt det kallna.
- Hacka och rosta (stek utan fett) mandel i panna så att den blir lite brun.
- Koka upp vatten i en (vattenbads-)kastrull. Lägg chokladen i den andra kastrullen som som sänks ner i vattenbadet. Smält chokladen tills den är slät. Tag av från värmen och rör ner äggulan.
- Crčme Chantilly: Vispa grädden med florsockret och tillsätt det avsvalnade kaffet. Blanda med chokladsmeten.
- Lägg upp mokkamoussen i portionsskålar. Den kan ätas direkt, men bäst är om den får stå kallt i kylen i minst 1 timme.
- Garnera moussen med riven vit choklad och rostad mandel.
Kockens kommentar
Mousse kan med fördel förberedas ett dygn i förväg. Man kan även tillreda vit mokkamousse på vit blockchoklad. En enklare garnering är att lägga på en klick grädde i stället för vit blockchhoklad och mandel.
Crčme Chantilly är helt enkelt vispad grädde med florsocker. Uppkallat efter ett slott norr om Paris med anor från 1400-talet. Läs mer > ā la Chantilly.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)