
Bräckt falukorvsmacka med stekt ägg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 451

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 12%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Ta bort skinnet på falukorven och skär i centimetertjocka skivor.
- Dela brödet på mitten och stek insidan i matfett på medelvärme några minuter.
- Bräck (lättstek) falukorv på båda sidorna i panna på medelvärme. Fett behövs inte till vanlig falukorv, men till lågfettsvarianter. Bränn inte korven.
- Stek ägg i panna på medelvärme. Vändstek om så önskas.
- Lägg salladsblad, korv och ägg på brödet.
- Servera med lämplig kryddsås.
Kockens kommentar
Bra stadig frukostmat.