Rosédoftande lammfärsburgare
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Baguette, bagett

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rosédoftande lammfärsburgare

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2458 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 318 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Baguette, bagett 1.0 styck 27%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör till stekning 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Rensa svamp, skär i bitar. Hacka timjan. Finstrimla rödkål. Skala och finhacka vitlök. Krossa rosépeppar. Grovriv äpple.
  2. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen tills all fukt försvunnit. Dra åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Blanda väl i en bunke färs, rosépeppar, äpple och kantareller. Tillsätt vatten, salt och peppar. Forma färs till portionsburgare.
  5. Hetta upp olja i en panna. Stek burgarna 2 minuter på var sida. Lägg i ugnssäker form. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
  6. Stek rödkålen i olja med vitlök och timjan ett par minuter tills den mjuknat något. Riv över citronskal. Salta och peppra.
  7. Skär baguetten i bitar. Hetta upp smör med vitlök och stek brödet med insidan nedåt.
  8. Lägg upp som på bilden. Servera gärna pepparrot- och äppelfraiche till (separat recept).

Passar till

Pepparrot- och äppelfraiche

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem