
Chokladkola med kanel
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 1351

GBR (GI) / port: 45
Recept: 5405 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 13%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sirap 4.0 dl 33%
Strösocker 4.5 dl 32%
Kanelstång 1.0 styck 0%
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim )
- Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock i cirka 40 minuter. Har du digital termometer ska det stå 124°C, annars gör ett kulprov.
- Häll upp i form klädd med bakplåtspapper. Glöm inte bort att ta ur kanelstången men akta, det är varmt.
- Ställ svalt. Skär eller klipp bitar och slå in i smörpapper.
Kockens kommentar
Kulprov: Droppa lite av smeten i ett glas vatten. Om det går lätt att forma till en kula mellan fingrarna är kolan klar.