Kokt entrecote med pepparlök
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kokt entrecote med pepparlök

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3480 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 499 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 15%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten, eller tillaga pommes frites enligt separat recept. Extra tillagningstid i så fall.
  2. Koka upp buljongen (vatten+konc. fond). Lägg i köttbitarna, låt koka upp på nytt. Ta av kastrullen från plattan och låt köttet vila i buljongen i 10 minuter.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 3-7 minuter i lite matfett. Tillsätt sherry och koka bort merparten av vätskan. Salta och peppra rikligt med nymald grov svartpeppar.
  4. Sås: Koka ner sherryn med socker till halva mängden. Dela smöret i centimeter­stora tärningar. Tillsätt en tärning i taget i stormkokande sherry under kraftig vispning. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Såsen kan göras i förväg och senare värmas upp. Vid tillagning är det viktigt att tillsätta lite smör i taget, för att få rätt konsistens.

Tillbehörsalternativ

Pommes frites

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem