Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 821

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 16%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 8 tim )
- Tvätta, borsta potatis. Lättkoka potatisen och låt svalna. Grovtärna potatisen. Finhacka gräslök och dill.
- Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Värm hälfen av creme fraichen till strax under kokpunkten. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma crème fraichen.
- Blanda resten av crème fraichen med philadelphiaost, potatis, gräslök och dill. Rör ner den varma crème fraichen med lite salt och peppar.
- Klä en aluminiumform med plastfilm. Lägg i röran och jämna till, slå formen hårt i bänken och vik igen plasten.
- Ställ in i kylskåpet över natt. Ännu bättre blir den om den får stå några dagar i kylskåpet.