Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 482

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1927 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Grönmögelost 20.0 gram 4%
Grönmögelost 20.0 gram 4%
Potatis 8.0 styck 28%
...
![]()
Skapat av
tina.axelsson86@hotmail.com
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Putsa fläskfilén och skär den i skivor. Skiva lök och paprika.
- Bryn köttet 1 min på varje sida, salta och peppra.
- Lägg kött och grönsaker i en ugnfast form. Blanda grädde, creme fraiche, sambal oelek och örtkryddor och häll över.
- Toppa med osten i klickar eller smulor.
- Stek i ugnen i ca 15 min.
- Servera med klyftpotatis och svamp smaksatt med vitlök.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv