
Grillat lammfärsspett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 334

Kcal / portion: 157

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1254 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 20%
Fett: 27%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Om lammfärsbullar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen i god tid (eller ugnsgrillen).
- Lägg grillspett av trä i vatten cirka 1 timme, så brinner de inte upp av grillen (alternativt lägg aluminiumfolie mellan pinnarna och grillglöden).
- Blanda färs med ägg, kryddor och currypasta (eller annan smaksättare enligt eget val). Ställ helst kallt 30 minuter i kylskåp.
- Forma korvar i handen (cirka 50 gram/st) och stick in spett. Pensla färsen med lite matolja. Ha en stekspade till hands, spetten fastnar lätt på gallret.
- Grilla 3-5 minuter på var sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
Kockens kommentar
Rätten passar bäst som plockmat, men kan serveras som huvudrätt. Dubbla i så fall mängden ingredienser och servera till exempel med grillade grönsaker eller grillade rotfrukter.