Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 14

Kcal / portion: 63

GBR (GI) / port: 1
Recept: 63 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om pickles > Äts ej
Om inlagd gurka > Äts ej
Om engelsk kokkonst > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min + 24 tim )
- Skala och skär grönsaker. Hårda grönsaker bör förvällas 2-3 minuter i kokande lättsaltat vatten. Låt dem kallna.
- Lägg alla grönsaker i en skål. Blanda saltlag och häll över grönsakerna. Låt grönsakerna ligga i saltlagen ett dygn.
- Ta ur grönsakerna och låt rinna av. Fördela dem i glasburkar.
- Koka upp alla ingredienser till ättikslagen och häll den heta lagen över grönsakerna. Stäng genast med lock.
- Förvara burkarna svalt (i kylskåp). Pickels är bäst efter 3-4 veckors lagring.
Kockens kommentar
Hemmagjord pickles har en hållbarhet på 6 till 12 månader.
Pickles är vara som lags in i salt- eller syrlig lag, vanligen späda grönsaker eller frukt (läs mer > Om pickles) och särskilt om gurka (läs mer > Om inlagd gurka).